Κρήτη: Ο “υπάλληλος” ηλεκτρικής ενέργειας ήταν… “μαϊμού” – Εξαφάνισαν από λογαριασμό γυναίκας πάνω από 6.300 ευρώ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης – Δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων

Δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων για το αδίκημα της απάτης σχηματίστηκε από την αστυνομία, η οποία εξιχνίασε την Δευτέρα υπόθεση απάτης που είχε λάβει χώρα τον περασμένο Απρίλιο στο Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, απέσπασαν από γυναίκα το ποσό των 6.305 ευρώ. Ως προς τη μέθοδο, άτομο επικοινώνησε τηλεφωνικά την 04.04.2024 με την γυναίκα, προσποιούμενο ότι ήταν υπάλληλος εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και με το πρόσχημα ότι, θα της επιστραφούν χρήματα, την καθοδήγησε τηλεφωνικά να μεταφέρει το χρηματικό ποσό μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής σε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς τράπεζας.

Τα στοιχεία των δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών εξακριβώθηκαν, καθώς και του κατόχου της τηλεφωνικής σύνδεσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε η δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στο Ρέθυμνο

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ατόμων κατηγορουμένων για το αδίκημα της απάτης

Εξιχνιάστηκε, σήμερα (16.09.2024) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπής που διαπράχθηκε στο Ρέθυμνο.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι, τα τρία (3) άτομα συμμετείχαν σε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπής, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων τριακοσίων πέντε (6.305) ευρώ.

Ειδικότερα, άτομο επικοινωνώντας τηλεφωνικά την 04.04.2024 με την ημεδαπή, προσποιούμενο ότι, ήταν υπάλληλος εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και με το πρόσχημα ότι, θα της επιστραφούν χρήματα, την καθοδήγησε τηλεφωνικά να μεταφέρει το ανωτέρω χρηματικό ποσό μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής σε δύο (2) διαφορετικούς λογαριασμούς τράπεζας.

Τα στοιχεία των δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών εξακριβώθηκαν, καθώς και του κατόχου της τηλεφωνικής σύνδεσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε η δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί